
Składniki:
1 wino czerwone półsłodkie
1 duża Fanta lub Mirinda
30 ml. czegoś mocniejszego Winiak lub likier
1 pomarańcza
1 cytryna
2 jabłka
1/2 szkalnki cukru
lód w kostkach lub kruszony
Przygotowanie:
Do dużego dzbanka wrzucamy owoce: cytrusy kroimy w grube plastry i każdy plaster na 4 części, jabłka w kostkę. Zasypujemy cukrem (ok. 1 łyżki stołowej) i zalewamy 30ml winiaku lub innego alkoholu. Najlepiej jest wstawić to na godzinę do lodówki.
Owoce zalewamy schłodzonym winem i napojem gazowanym.
Całość dopełniamy lodem i wstawiamy do lodówki na godzinę.
Napój przygotowujemy rano lub 2 godz. przed imprezą. Nie może dojść do fermentacji.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz